Familylife

Fantaseren en dromen!

Wanneer het toch even allemaal anders loopt, en even niet gaat zoals je gepland had. Want het leven loopt immers soms totaal anders. Je kunt het zo mooi maken als je wilt, in je hoofd! Maar de uitwerking is soms even anders. Toch?

 

Tijdens de zwangerschap van Thijme, fantaseerde wij geregeld over hoe het allemaal zou zijn. Hoe zou hij eruit zien? Op wie zou hij lijken? Maar zeker ook hoe de bevalling zou gaan, en hoe de eerste weken zouden gaan met een kleine baby in huis. Ik kon daar uren aanbesteden in mijn hoofd, en heb ook vaak met mini kleertjes in mijn handen staan fantaseren.

De eerste verwachting liep al compleet anders, de gedachten over hoe we zouden bevallen was in een klap een nachtmerrie. Want zo mooi als in onze gedachten, zo ging het totaal niet. Zo kun je hier nog eens terug lezen.

Maar de nachtmerrie werd langzaam een mooi sprookje, en toen Thijme eenmaal ouder was ging het fantaseren verder. Hoe ga je ontwikkelen? Naar welke basisschool ga je? Je hebt stiekem in je hoofd een ideaal plaatje. Het perfecte plaatje, die je eigenlijk vaak ziet. Thijme naar de basisschool die wij voor hem uit kozen. Samen hand in hand het schoolplein op, vriendjes die thuis komen spelen. Een onbezorgde peuter/kleutertijd, maar zeker ook een onbezorgde jeugd. Maar wat ging dat toch even anders zeg! Niks basisschool van onze dromen, geen vriendjes die thuis komen spelen. Niet geheel onbezorgde peuter/kleutertijd. Als Peuter kreeg je er niet veel van mee, maar nu snap je alles heel goed. “ Alweer een onderzoek mama?” of “ Ik wil dit niet, want dat vind ik eng mama” . Er is echt niks mis hoor met de school waar Thijme nu naar toe gaat. Hij is daar zo op zijn plek, dat wij helemaal achter die keuze staan. Maar die keuze werd gemaakt voor ons, en niet door ons.

 

Wat heb ik in mijn hoofd moeten schakelen, omdat het “perfecte” plaatje, voor ons niet door ging. Dat mijn fantasie, niet uitgevoerd kon worden. Boos verdrietig en de onzekerheid, die gevoelens gingen vaak door mij heen. We leven in een harde maatschappij, waarin veel in hokjes wordt gedacht. En val je net een beetje buiten een hokje, of ben je een beetje anders dan anderen? Ja, dan moet je sterk in je schoenen staan. De zorgen, dat is vooral het gevoel wat het dan overneemt. Word je geaccepteerd? Zien mensen jou als Thijme? En niet als “ dat drukke jongetje met Autisme!” Vragen die mijn hoofd nu bezighouden, en die zorgen dat ik ben gestopt met fantaseren. We zien wel waar we uitkomen, en hoe het allemaal gaat lopen. Voor ons is Thijme Thijme, en mag hij er zijn! 

 

Is het dan allemaal zo zwaar en erg, is het zo wereldramp als het allemaal even niet loopt zoals je in gedachten hebt? Nee, maar je mag er best een beetje teleurgesteld in zijn. Toch wil je het beste voor je kind, en als dat dan inhoudt dat je alles moet omgooien? Nou dan doe je dat!

 

 

 

 

 

 

 1,453 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

2 Comments

  1. Als ouder zijnde moet je je inderdaad vaak aanpassen. Maar gelukkig wel voor een goed doel

    1. JustaMama says:

      Ja dat is zeker waar! Een heel goed doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *