Familylife

Even tijd samen!

Woensdag konden jullie op mijn blog lezen, dat het lastig is om alle ballen hoog te houden. Voor ons is het dan ook erg fijn om tijd samen door te brengen. Even samen op adem komen, en terug vallen op elkaar. Je bent niet alleen papa en mama maar ook man en vrouw. Vooral in de eerste weken na de geboorte schiet dit er nog wel eens in. Je bent dan nog zo druk met alles rondom je baby. Alles is nieuw en spannend,of als er een tweede komt wordt het ineens een stuk drukker. Want je moet dan voor 2 kleine mensjes zorgen. En geloof me, dit kost je in het begin veel energie. Je moet je draai vinden in de dagelijkse routine. Al moet ik toegeven dat wij vonden dat Finn heel gemakkelijk mee ging in ons bestaande gezin. We waren gewoon ineens met vier.


Maar als je dan zo opgaat in het runnen van je gezin, kun je heel makkelijk elkaar vergeten. Wij merkte dit ongeveer 5 maanden na de geboorte van Finn. Alles ging zo in de automatische flow. Werken,verzorgen,huishouden,afspraakjes,dat het er gewoon bij inschiet. En nu met de verandering van werktijden, leef je soms aardig langs elkaar heen. Want we zien elkaar vaak pas na 19:00u thuis op de bank. En zo hebben we afgesproken dat we minimaal 1x per maand Quality Time nemen voor ons tweeën.  Maar Breng je de kinderen weg uit logeren ? Of regel je een oppas in huis? Ik kijk vooral naar wat we gaan doen, en waar we beide zin in hebt. Wij brengen ze meestal weg als we echt een hele avond eruit gaan. Maar gaan we lekker uit eten dan regelen we de oppas. En dan komt de vraag wat gaan we dan doen? Hier 6 Tips, die wij zeker regelt doen. Het overnachten in een hotel proberen we sowieso 1x per jaar te doen.


1: Ga lekker samen uit eten, dit is misschien wel het eerste uitje waar je aan denkt. Je kunt het ook zo laat maken als dat je zelf wilt. Erg handig als dit het eerste uitje wordt van jullie samen. zo hoef je je baby ook niet zo lang alleen te laten.

2: Een avondje naar de film, ook nu kun je het weer zo laat maken als dat je zelf wilt. Je kunt ervoor nog lekker een hapje gaan eten. Of na de film nog ergens wat gaan drinken. Wat ik zelf erg fijn vind is dat je samen bent maar toch ook  los van elkaar geniet van de film.

3: Dagje shoppen, eens in de zoveel tijd dan brengen wij de kinderen een dag weg. Zodat wij even rustig samen de stad in kunnen. Lekker ergens lunchen,maar ook in rust kleren passen en kopen. Want ik vind het op zaterdagmiddag met een wandelwagen niet te doen in de stad. En nu kun je in alle rust zonder een zeurende kleuter de winkels in.

 

4: Dag en/of avond naar de Sauna. In Nijmegen hebben we het Sanadome, en wij vinden het lekker om daar eens in de zoveel tijd een avondje te besteden. Even heerlijk bubbelen en relaxen, genieten en ontspannen. Je bent er niet alleen uit samen, maar het is ook nog een goed om te ontspannen. En de drukte vanuit thuis even te vergeten. 2 vliegen in 1 klap zo’n avond. Ik voel me altijd als herboren als ik daar een avondje ben geweest.

5: Spelletjes avond, tv uit en radio aan. Kinderen naar bed en telefoon uit. Leuke besteding van je avond als je de deur niet uit wilt. Je haalt een paar lekkere hapjes in huis, je zoekt een leuk spelletje uit. En zo kun je de avond vullen samen, ondanks dat je kinderen gewo

on thuis zijn. Je hebt weinig nodig voor een lekker avondje thuis.


6: Nachtje weg samen, boek een hotel en ga er even echt uit samen. Hiervoor moet je natuurlijk wel de kinderen wegbrengen. Maar dan ben je er ook echt even helemaal uit samen. Even tijd voor elkaar, en geen rekening hoeven te houden met slaapjes en voedingen. Het is wel kijkend of het passend is in het budget natuurlijk, maar geloof me die ochtend dat je heerlijk samen kunt uitslapen daar kunnen wij van genieten. Want hier gaan de biologische wekkers om 06:00u in de ochtend al, dus dan is een ochtend blijven liggen heerlijk.

Kijk vooral wat je samen leuk vind, en waar je beide zin in hebt. En natuurlijk naar je eigen budget want een hotel is leuk maar wel prijzig. En thuis kun je het ook heel gezellig maken samen! Zolang je het maar samen doet. 

 1,517 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *