Thijme

Een trein die niet lijkt te stoppen!

Wie ons al langer volgt, kent onze trein met Thijme. Maar wanneer gaat deze nou stoppen?

Thijme werd geboren met 32 weken, en sinds dien zitten wij in een trein aan onderzoeken,testen,gesprekken en vooral emoties!

Zo hebben wij tot dat hij 1 jaar werd, fysiotherapie aan huis gehad. En kreeg Thijme een compleet onderzoek in het sint maartenskliniek. Dit door zijn achterstand in zijn motoriek en tenen lopen. Ook kreeg hij toen hij 4 was een MRI scan, om te kijken of hij toch geen zuurstof tekort heeft gehad.

Nu de dag van vandaag zijn we druk met het onderzoeken naar autisme, die steeds meer duidelijk word en vorm krijgt! Een drukke en stressvolle tijd, want je moet zoveel nadenken, begrip hebben en schakelen. Dat je soms compleet met je handen in het haar zit. Totaal overstuur bent, omdat je geen grip meer hebt op de situatie. Machteloosheid, omdat je even geen oplossing meer kan bedenken. Eenzaamheid, omdat niet iedereen het snapt, of je kan helpen.

Nu staat ons weer een nieuw ritje te wachten in onze trein. Dit ritje is al redelijk bekent, namelijk de Kno-arts. Thijme was 2 jaar toen hij buisjes kreeg, en het lijkt er nu op dat hij deze weer gaat krijgen. Ze zijn er namelijk al uit bij beide oren, en dat is te merken. Hij begon laatst te huilen, want ik vroeg of de tv wat zachter mocht. ” Mama, dan kan ik het niet meer horen!” Riep hij al huilend. Dan breekt je moederhart, en weet je de trein gaat weer van start.

Er klopt nog een ritje aan bij onze trein, mijn moeder ontdekte namelijk iets bij Thijme. Namelijk dat zijn linker oog weg draait, als hij moe word, of lang moet focussen. Dus we mogen ook een bezoekje brengen aan de oogarts. Een compleet onbekend terrein, die we wel spannend vinden. Is het een lui-oog? Of is het onschuldig? Spannende vragen met veel mogelijke antwoorden. Hoe Thijme de onderzoeken gaat vinden, daar kijk ik nog het meest tegen op. Het oog gaat gedruppeld worden, en hij zal goed geconcentreerd moeten zijn. Hoe gaan we hem hier dan weer op voorbereiden? Een vraag die maar blijft spoken in mijn hoofdje!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *