Thijme

Dit hoop je nooit mee te maken!

Nu het zomervakantie is, en we echt totaal niet mogen klagen over het weer! Speelt Thijme dan ook het liefst de hele dag buiten. Alleen nu wilt meneer ook graag uit de poort spelen!

Wij wonen in een rustige wijk, en in ons deel van de straat komt weinig verkeer. Als je hier niks te zoeken hebt, zul je hier ook niet snel komen. Helaas rijden er wel eens wat wegpiraten door de straat, die denken dat het hier t circuit van Assen is. Onze tuin grenst aan een veldje en je kijkt tegen 2 flats aan. Opzich best rustig en kinder proof!

Nu kwam dus de vraag van onze niet te houdende kleuter of hij uit de poort mocht fietsen. En ja mama, ik blijf echt alleen hier achter op het veldje. Duidelijke instructies gegeven hoe hij mag fietsen, en op moet passen voor alle auto’s. Ik was trots dat hij het 1,5 week goed heeft vol gehouden. Want naar 1,5 week was meneer dus een nieuwe route aan het proberen. Thijme hoor je de hele tijd kletsen,roepen,gillen en schreeuwen en laat zich ook zien aan de poort. Maar nu dus niet! Spontane hartverzakking kreeg ik ervan!

En gelijk kwamen er de meest rare gedachtes bij me naar boven, tijdens het zoeken en roepen! Hij zal toch niet meegenomen zijn? Iemand zal hem toch niet ontvoerd hebben? En wie kwam daar doodleuk op zijn fiets de hoek om? Thijme, met een puppygezicht alsof hij niks verkeerds had gedaan. Huilend en boos heb ik hem mee naar huis genomen. Ik wilde hem de gevaren uitleggen, van de auto’s maar zeker ook van andere mensen.

Het gesprek dat je bij de geboorte wilt uitstellen, het gesprek dat je hoopt dat ze goed in hun oren knopen. Het gesprek waarvan je hoopte je hem niet hoefde te voeren. In Jip en Janneke taal leggen Pieter en Ik uit aan Thijme dat hij moet oppassen. Dat als een vreemde meneer of mevrouw, aan hem iets vraagt hij altijd eerst naar huis moet komen. Hij nooit met iemand mag mee fietsen of lopen. En zeker nooit naar iemand in de auto moet gaan als ze daarom vragen. En als iemand vraagt of hij een ijsje lust, altijd eerst terug naar huis moet komen om dit aan ons te vragen.

Thijme luistert aandachtig, en vraagt ons waarom hij dit niet mag! Omdat er stoute mensen zijn, die hem dan mee kunnen nemen. En hij dan weg is bij papa en mama, en wij hem missen en zoeken. Er stoute mensen zijn, die hem dan misschien pijn doen. En nooit meer terug naar huis brengen. Alleen al tijdens het vertellen van al deze dingen, denk ik aan ouders bij wie dit is overkomen. Bij wie hun kindje/kind is meegenomen, en nooit meer thuis is gekomen.

Thijme zegt dat hij niet weg wilt bij ons, en altijd terug zal komen. Hij stapt weer op zijn fiets, en gaat weer uit de poort. Als hij na een rondje te hebben gefietst weer terug komt. Roept hij, ” mama, niemand vroeg mij of ik een ijsje lusten hoor “. Pff het hoort er bij toch, dat los laten? Blijf het maar niks vinden. Hoop dat Jip en Janneke gesprek indruk heeft gemaakt, en we dit nooit hoeven mee te maken!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *