Familylife

De regels in de speeltuin!

Je ziet ze kijken, loeren en aftasten! Kinderen in de speeltuin. Je hebt verschillende soorten kinderen, en dat maakt het ook zo leuk om het af te kijken. Elk kind reageert anders, en speelt anders. 

Als ik het zo een tijdje aan hebben zitten kijken, zijn er zeker onderling regels. Kinderen lijken wel een code taal te spreken met elkaar.

Waar de een stil langs de kant rond staat te kijken, duikt de ander gelijk vol in de zand bak. Haantje de voorste moet je wel een beetje zijn. Want hoe groter en stoerder je bent, des te eerder ben je aan de beurt op de glijbaan. En glij je niet snel genoeg? Nou dan krijg je gewoon een duwtje. Met een bepaalde blik van de stoerste , stoppen sommige kinderen. En wachten netjes op hun beurt, terwijl de stoerste het wel even doet. Ook de harde schreeuwers staan voor op, die hoor je in de verte al aan komen. Deze blijf je vaak ook de hele tijd wel horen, die gillen of schreeuwen om alles. Ook heb je nog de altijd huilende kinderen. Deze kinderen huilen al op het moment dat mama of papa ze los laat. Die willen totaal niet alleen spelen, en moet mama of papa mee. Ja die heb je ook, de niet alleen spelers.

Deze vinden ook met gemak hun weg op het speelveld. In mijn ogen soms ook wel het oorlogsveld, staat het een kind niet aan? Nou dan kun je zo een lading zand verwachten. Dan heb je nog de eenzame alleen spelers. Deze zitten op hun gemakje, en lijkt het allemaal niet zo te boeien. Ze kijken niet zo snel op als er weer een begint te gillen, maar zijn gefocust op hun eigen spel. Die kindjes kunnen zich dan ook uren vermaken op een en de zelfde plek. Er zijn ook nog kinderen, waar de ouders constant naast zitten. Te roepen of te praten, hoe mooi en prachtig het allemaal is. Maar ze niet op de grote glijbaan mogen, nee die is te gevaarlijk. En wat willen juist die kindjes? Ja, op die grote glijbaan. Ouders die elk stootje, val beurt gelijk met de armen gespreid staan.

Het is mooi om naar al die verschillende kinderen te kijken. Wij hebben 2 verschillende kinderen, een durfal en een die zich prima alleen vermaakt. Beide die wel plaats maken voor de harde schreeuwers. Maar die niet op of om kijken als er weer een gillend naar mama toe rent. Thijme moeten we soms een zetje geven, maar als hij eenmaal zijn plekje heeft gevonden is het prima. Bij Finn moeten we echt ons hart vast houden af en toe, die klimt klautert overal op en af.

“Be and let it be ” elke kind is uniek in zijn spel.

 1,232 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *