Familylife

De juiste anticonceptie!

Sinds mijn aller eerste menstruatie, heb ik er een bloedhekel aan. Letterlijk en figuurlijk, en ik haat het! Ik vind er niks leuks aan, en was er voorheen ook altijd erg ziek van. Sinds mijn Gastric Bypass moest ik switchen van anticonceptie, en moest er iets nieuws komen!

 

Ik gebruikte sinds mijn 14e netjes elke maand de pil, behalve natuurlijk tijdens en voor mijn zwangerschappen. Maar mijn menstruatie is altijd zo onregelmatig, en altijd heel hevig. Ook tijdens het gebruik van de pil, en zeker ook toen ik hem niet meer gebruikte. Alleen daarom zou ik al altijd zwanger willen zijn, want toen was ik er echt 9 maanden van af. En helaas na de bevallingen, was het ook meteen weer in alle hevigheid terug.

Toen ik in April geopereerd werd aan mijn Gastric Bypass, werd ons verteld dat we een andere anticonceptie moesten zoeken. Want door de operatie werd de pil minder goed opgenomen, en werd de werking ervan minder betrouwbaar. Zwanger worden mag pas weer een jaar na de operatie, en aangezien wij nog geen keuze hebben gemaakt of ons gezinnetje compleet is. Moest er toch echt iets nieuws komen, maar wat?

Man, wat is er toch veel keuze in anticonceptie land. Gelukkig heb ik een hele fijne huisarts, die mij heel goed heeft voorgelicht in de verschillende keuzes. Aangezien wij nog twijfelen over een derde kindje, viel het spiraaltje af. Want deze word met de intentie van 5 jaar geplaatst. Tuurlijk kan hij eerder eruit gehaald worden, en dat was ook geen probleem geweest als we dat echt hadden gewild. Toen leek mij de Implanon wel ideaal, zo’n staafje in je boven arm. Maar ik hoorde daar erg gemixte verhalen over, en de huisarts raden hem dan ook niet echt aan. Dit vanwege mijn geschiedenis aan hevigheid van de menstruatie. Toen kwam dus de prikpil ter spraken, en die klonk me wel fijn in de oren. Elke drie maanden kom ik bij de assistent van de huisarts, en zij plaats bij mij de spuit. Helaas word hij in je bil gespoten, en dat is best een gevoelig plekje moet ik bekennen.

Ik heb nu sinds april de prikpil, en ben er zeer tevreden over. Ik ben niet tot nauwelijks meer ongesteld, en ik hoef niet meer na te denken of ik wel of niet de pil heb ingenomen. Het zetten van de prikpil is zo gedaan, en ik heb 2 dagen last van een stijve spier in mijn rechter bil. Maar tot nu toe ervaar ik weinig bijwerkingen, en de kosten van de prikpil zijn ook niet hoog.

 

 

 

Welke anticonceptie gebruik jij? en ben je hier tevreden over?

 

 3,508 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *