Familylife

De eerste week zit erop!

We zijn nu een week op weg, dat onze kids niet naar school mogen. Hoe gaat het bij ons? 

Laat ik voorop stellen, dat ik de maatregelen van de overheid begrijp, en volkomen noodzakelijk vind. Ik en mijn man werken beide in de vitale sectoren, en zijn met onze kids aangewezen op de lieve opa (mijn schoonvader) en Oma ( mijn moeder), die onze kids opvangen. Ja we hebben recht op kinderopvang, maar waarom het opzoeken als het zo nog gaat?

Laat ik beginnen met Finn, de jongste van de twee. Voor hem voelt dit allemaal als een vakantie, en hij snapt nog niet heel erg waarom we thuis zijn. Hij heeft het dan ook niet veel over “school”, maar als we er even uit gaan en we langs de peuterspeelzaal wandelen. Dan roept hij wel “ hee daar is mijn school, wanneer mag ik weer spelen? “ wat het dan wel weer schrijnend maakt. Wel is Finn vermoeiender dan normaal, want de middagslaapjes waren afgelopen. Maar sinds de laatste dagen, slaapt hij elke middag weer! Wat ik zelf echt totaal niet erg vind! Dus al met al voelt het voor Finn als vakantie, en vind hij het soms maar vreemd dat Thijme zoveel thuis is.

Met Thijme is het een heel ander verhaal! Wat ons op sommige momenten , echt ons hartje breekt. Thijme heeft heel goed door wat er gebeurt, durft niet te niezen of te hoesten, want dan vraagt hij of hij Corona heeft. Thijme is opstandig,ontregeld, boos en verdrietig. Door zijn Autisme, merken we nu pas hoe erg belangrijk de structuur van school is. Hoe geweldig hij het vind op school, en hoe belangrijk het werk van de leraren zijn. Doordat hij soms niet weet wat hij met zich zelf aan moet, zichzelf in de weg zit! En een klein broertje heeft, die ook aandacht wil maar vervelend kan zijn. Zijn alle lontjes korter in huis, zowel bij Thijme als die van mij en mijn man. Thijme loopt soms een beetje met de ziel onder de armen, en vraagt zich af of hij ooit weer naar school mag. Gisteren avond moest hij zelfs huilen, omdat hij zo graag weer naar school wilt, en omdat zijn hoofdje te vol zit. Vol met onrust en prikkels.

De onmacht en de korte lontjes is zo niet fijn,  en ik zelf voel me dan ook echt soms een niet leuke mama. Weer mopperen, weer boos worden. Weer waarschuwen, weer straffen. Ik weet dat het voor hun net zo raar en onwerkelijk is als voor ons. Ik weet dat vooral Thijme er niks aan kan doen, dat zijn structuur weg is. Maar ik ben ook maar een mama, een mama die werkt! Die les geeft, die politieagente is. Een mama die alles organiseert, die alles regelt! Maar man, wat worden wij ouders op de proef gesteld, en wat is dit kei hard werken. Ik hoef zeker geen medelij hoor! Maar hoor soms om me heen van die idyllische verhalen, van ouders die genieten dat hun kinderen thuis zijn. Geloof me, ik heb ze in deze situatie ook liever veilig thuis. Maar neemt niet weg, dat ik toch echt vind dat ” onze ” kinderen meer zichzelf zijn bij de vaste structuur!

 

 

Lieve mama’s en papa’s , je doet het goed! Je doet je best! Ook voor jullie is dit bizar en onzeker, raar en spannend. Het gevoel van machteloosheid en vermoeidheid mag je hebben, het mag er zijn! Het is niet erg om moe te worden van de kinderen, moe van de situatie! Het is niet erg, om te denken “ hoelang gaat dit nog duren? “ of om te smeken wanneer ze weer naar school mogen. Er word van ons ouders veel gevraagd, en veel van ons verlangt! Het is Oke als je het even niet ziet zitten! Je kunt mij niet vertellen dat niet elke ouder, even worstelt met deze situatie!! Ook jou gevoel mag er zijn! Ik ben trots op je!

 

 

 

 

Op naar week 2! Hopelijk een week waarin we meer onze draai gaan vinden thuis! Heb jij een fijne tip, een goed advies? Schroom dan zeker niet om hem hier achter te laten!!..

 

 

 1,728 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *