Familylife

Cadeau keuze stress! Met 5 Handige tips.

Help, de verjaardagen van Finn en Thijme staan weer voor de deur. En ook dit jaar gaan we weer opzoek naar de leukste kadotjes. Maar wat is er toch veel te kiezen in Cadeautjesland. 

Omdat wij 2 stoere jongens hebben, en veel speelgoed word door geven. Is het elk jaar weer puzzelen wat we de jongens kado geven. Zowel bij Finn als bij Thijme, Finn is van September en Thijme van November. Dan komt in December de man met de baard weer langs. Waardoor mijn handen meteen in mijn haar schieten, wat moeten we dit jaar toch weer allemaal verzinnen! Want het valt me op, dat de stapel speelgoed net zo groot word als de jongens zelf. Ik kijk wel altijd met een bepaald oog naar speelgoed, wat heb ik er aan? en hoelang kan het heel blijven? Hebben ze er beide wat aan? Of kan Finn er straks ook nog iets mee? Ik schreef mijn 5 handige tips op.

1: Vooruitdenken
Vaak probeer ik vooruit te denken, en te kijken naar de seizoenen die nog komen. Leuk speelgoed voor in de zomer, of laarzen voor de winter. Ook overleg met mensen of ze een grote kado willen/kunnen geven voor beide. Zo kregen met de doop van Finn een glijbaan. Of een loopfiets waar ze samen mee kunnen spelen.

2: Denk ook aan jezelf!!
Ik probeer dingen te vermijden die veel onderdelen hebben, op uitzondering van Duplo of Lego. Maar als ik op de verpakking al zie staan bevat 45 verschillende poppetjes, dan zie ik het al voor me dat alles over de vloer ligt. En mama daar haar nek over breekt.

3: Speelgoed met een Functie:
Alles met een veel geluidjes,trilfunctie of zelf pratende dingen heb ik liever niet. De jongens worden hier passief van en en vooral Thijme kan er snel van overprikkeld raken. Wel zijn de toet toet auto’s van Vtech echt favoriet hier, en gelukkig kun je al deze auto’s en toebehorende uit zetten. Sowieso is alles van Vtech leuk en educatief, en vind het gewoon fijn dat je na het spelen het kunt uit zetten. Zo dat je niet nog de hele avond door Tom Tractor word geroepen of je wilt komen spelen.

4: Lekker gemakkelijk, en altijd goed!
Het gelukkigst maak je deze mama, met kado bonnen of geld. Zo kunnen we zelf sparen voor iets groots, of iets kopen wanneer we het echt nodig hebben. Of kaartjes voor een speeltuin,pretpark,dierentuin en theater. Daar is Finn dan nog wel te klein voor, maar met Thijme kunnen we gemakkelijk naar de film.

5: Wees Creatief!
Knutselspullen en leesboeken, vind ik ook altijd erg leuk. Vooral nu voor Thijme zijn leesboeken geweldig, omdat hij nu echt geïnteresseerd is in woorden en letters. Ja en knutselspullen doen het altijd goed, leuke kleurboeken en stiften. Ik heb hier echte Picasso’s in huis, en helaas door Finn word er veel onder getekend.

Ook maak ik bij elke verjaardag een verlanglijstje op lijstje.nl , zodat mensen kunnen zien wat de wensen zijn en daarop kunnen inspelen. Je houd ervan of je haat het, ik vind het praktisch. Je kunt precies zien wat er al afgestreept is, en mensen zien meteen waar ze het kunnen kopen. Maar zelf origineel iets bedenken is ook altijd goed!

 1,230 total views,  2 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *