Persoonlijk Project

Blubberbuik en Hangarmen!

Hee hallo, dag blubberbuik en hangarmen! Ja de titel doet je misschien al vermoeden waar dit over gaat! Hou je niet zo van blubberbuiken of hang armen, lees dan zeker niet verder! Of juist wel, mocht je stiekem benieuwd zijn! Dit is geheel geschreven uit mijn eigen mening, en mijn eigen ervaring!! 

Op het moment dat je vol voor iets gaat, zitten daar soms twee kanten aan. Dat hoeft natuurlijk niet altijd negatief te zijn, maar er zijn meestal wel wat voor en nadelen. Wel of niet, goed of kwaad. Soms neem je een besluit, en dan neem je de kwade dingen voor lief. 

Zo nam ik een groot besluit in November 2017, het besluit tot het aangaan van een gezondere leefstijl. Vele gesprekken, onderzoeken vonden er plaats. En in Februari 2018 begon mijn grootste reis ooit. De weg naar een Gastric Bypass, een gezonder leven. In April 2018, werd ik dan ook echt geopereerd. Maar in de tijd van Februari tot aan April, had ik groepssessies, gesprekken met deskundige, gesprekken met artsen en gesprekken met psychologen. 

Want aan deze reis, zaten ook zeker minder leuke dingen. Een daarvan is, overtollige huid. Mij is regelmatig verteld, dat het geen rechtstreekse kaart was naar start, u hoeft niet naar de sportschool, u krijgt meteen een strak lichaam. Helaas zo werkte het niet! En dat is zeker niet alleen met een gastric bypass operatie, maar ook als je op eigen kracht zoveel afvalt. Je huid is de grootste orgaan van je lichaam, en is erg flexibel, kan zich aanpassen, maar als je te hard afvalt, is het niet bij te benen om strak te blijven. 

” Geen Monopoly, Geen kanskaart “

Waarom een blog over een blubberbuik en hangarmen, zou je denken? Ik lees namelijk tegenwoordig veel in de media over mensen die na veel afvallen, erg veel last hebben van hangend vel. “Same here! ” Je kunt immers niet eeuwig strak blijven! En de hoop op een six-pack heb ik al jaren opgegeven. 

Schrik niet, ik bespaar je foto’s van mij klapperende armen, en hangbuik! Maar dit was wel een van de redenen dat ik voor een aantal jaar terug, de stap niet nam om een gezonder leven aan te gaan. Waarom noem ik het een gezonder leven, en niet simpel afvallen? Omdat een gastric Bypass in mijn ogen een handje helpt bij een gezonder leven. En niet zoals ik veel al hoor, een makkelijke manier om af te vallen. Ik ga niet beginnen over van alles en nog wat, wat er bij komt kijken. Dan lees maar even alle blogs terug, die ik over dit traject van mij heb geschreven. Als het afvallen echt zo makkelijk was, dan was er geen Obesitas meer in Nederland.

Bij de snelheid waarop je afvalt, kan je lichaam dit natuurlijk niet bijbenen qua corrigeren van je huid. Hoeveel je ook sport, hoeveel buikspier oefeningen je ook doet. Hoeveel sit-ups, burpee’s of sqauts ook, het helpt zeker, maar voorkomen doe je niet. Mocht je nu denken, mens waar heb je het over. Ik heb het echt wel weer strak gekregen. Applaus, en wees blij! Dit is puur mijn ervaring en mijn lichaam, die helaas niet meer strak in het velletje zit!

Ik vind persoonlijk dat als je als zorgverzekeraar A zegt, dus de Gewichtsverliezende operatie vergoed. Je ook B moet zeggen, en de correctie operaties moet vergoeden. In bepaalde situaties dan! Ik snap zeer zeker, dat hier bepaalde regels aan verbonden zijn. Er speciale criteria’s voor zijn, wat goed is. Maar iets versoepelen is zeker een must. Wist je dat 1 op de 4 a 5 mensen deze ” huid” operatie vergoed krijgt, en er jaarlijks meer dan 11.000 mensen de gewichtsverliezende operatie krijgt. Vind ik dan dat iedereen maar die ” huid” operatie moet krijgen? Heb ik daar iets van te vinden? Ieder verhaal is anders, ieder lijf is anders. Iedereen heeft een ander beeld van zichzelf, en neemt misschien sneller genoegen met zichzelf! Maar ik hoor ook wel eens verhalen, waar mijn oren van gaan klapperen. Ik kan het me namelijk niet indenken, dat een ieder die deze “reis” aan gaat. Nog nooit in een gesprek te horen heeft gekregen, dat je huid niet helemaal mooi opdroogt. Dat er risico’s aan verbonden zijn, met betrekking tot hangbuiken en flubberarmen. En dan erna de woorden, “ ach dan laat ik dat toch gewoon weg snijden”. 

Laten we gewoon eens wat realistischer zijn en soms iets maar nemen voor wat het is. Ja , als ik zwaai dan klapperen mijn armen zo erg, dat je het aan het einde van de straat kan horen. En ja, deze zou ik heel graag laten corrigeren. Ja, mijn buik is niet meer strak, en flubbert heel erg. Maar dat is voor mij niet storend genoeg, om daar een zware operatie voor te ondergaan. Maar wat voor mij geen einde van de wereld is, kan voor een ander wel zo voelen! 

Ieder zijn mening, maar je kunt niet oordelen als je niet dezelfde wegen bewandeld hebt. Ik hoop oprecht dat voor alle mensen, die last hebben door welke manier dan ook, van loshangend vel! Dat ze geholpen en gehoord worden, en ze hun verhaal mogen doen. Zolang we maar realistisch blijven!

 

 1,582 total views,  1 views today

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *