Familylife

Bevallen door middel van een keizersnee!

Zoals jullie bij de bevallingsverhalen hebben kunnen lezen ben ik 2x bevallen door middel van een keizersnee. De een zweert erbij en de ander heeft het liever op de natuurlijke manier. Hoe heb ik de beide keizersnedes ervaren?

Bij Thijme was er totaal geen sprake van een keizersnee. Het zag er tot de 32 weken gewoon na uit dat ik natuurlijk zou gaan bevallen. Helaas verliep dit compleet anders, en werd het een spoed keizersnede. Ik weet van het moment zelf niks meer, omdat ik een volledige narcose kreeg. Het bevallings verhaal van Thijme kun je hier terug lezen.

Bij Finn hebben we er bewust voor gekozen om een geplande keizersnede te laten uitvoeren. Dit meer vanwege de angst, stel dat alles weer opnieuw zou gebeuren zoals bij Thijme. Nou heb je zelf niks in de hand, als het op bevallen aan komt. Je baby komt wanneer hij wilt komen, of niet en word je als nog ingeleid. Ik wilde dit niet, en wilde enigszins rust daar in. En daarom werd er gekozen voor een geplande keizersnee. Op 30 september 2016 is Finn om 12:45 geboren in het CWZ te Nijmegen. Is het nou echt zo rooskleurig als ( niet iedereen) mama’s denken?

Ik kreeg na de hand soms wel eens opmerkingen van ” ach dat stelt toch niks voor” of ” nou, dan weet je ook niet wat het harde werken is van een bevalling”. Dit kan zo kwetsend zijn, want zo gezellig is dat allemaal helemaal niet.

Wist je namelijk dat je een verschrikkelijk, niet charmant OK short aan moet.

Wist je dat het niet echt lekker warm is in de OK, ik reageerde ook nog eens op de ruggenprik waardoor ik maar bleef klappertanden.

Wist je dat ook je partner een super mooi elegant pak aan mag, inclusief stofsloffen en mondkapje.

Wist je dat je echt wel wat voelt, en het niet geheel gevoelloos is. Vooral het moment van open trekken en eruit halen van je baby. Kan het gevoel en geluid nog zo oproepen.

Wist je dat de ruggenprik niet de hele dag werkt. Bij mij begon hij op de verkoeverkamer al uit te werken. Had al weer vrij snel gevoel in mijn tenen.

Wist je dat je iemand kan aanvliegen als ze je aan het lachen maken!!.. Zo niet grappig, dat doet echt zo pijn. Denk dan ook aan niezen, hoesten, bewegen.

Wist je dat de Katheter er de volgende dag meteen uit gaat, zo ook je infuus met vocht.

Wist je dat je de volgende dag gelijk moet proberen te staan,lopen,plassen,douche.

Natuurlijk is dit voor iedereen verschillend, en verschilt het herstel ook zeker per persoon! Zo kon ik de eerste dagen Finn ook niet verdragen op mijn buik. Die deed zoveel pijn, en was die 3908 gram echt veel te zwaar. Een keizersnee klinkt prachtig en mooi. En ja, je hebt gelijk contact met je baby. Mits er niks mis is natuurlijk en alles goed gaat. Ik heb Finn vanaf het moment van uit de buik komen, tot aan het wegen op de verkoeverkamer op mijn borst gehad. Dat eerste moment, de eerste blik. Dat is echt met geen pen te beschrijven. Maar het is en blijft een heftige buik operatie. Die men echt niet moet onderschatten!

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *