Familylife

Balans in onze structuur!

Doordat we bij Thijme denken aan het Autistisch spectrum syndroom, gaan onze dagen volgens een bepaalde structuur! Op tijd op staan, op tijd eten. Alles gaat met de picto’s, en het moet duidelijk zijn voor Thijme. Veel gaat volgens de structuur die we nodig hebben voor Thijme, gewoon omdat hij dat echt nodig heeft. Anders is er geen land mee te bezeilen, en is hij uit zijn doen.

We proberen daar dan ook heel erg consequent in te zijn, en wij zitten ook echt op een lijn. Vooral met de opvoeding en straffen. Maar soms wil dit nog wel eens mis gaan. Want ik ben een vrouw van een vrachtwagenchauffeur, wat inhoud dat veel van de opvoeding op mijn schouders leunt. En daar is op zich echt niks mis mee, maar soms wel heel erg pittig. Helaas zal er gewerkt moeten worden, want het is immers allemaal al duur genoeg! Wat dan wel inhoud dat ik soms echt een loedermoeder ben, en echt valkuilen heb in mijn opvoeding.

En dat merk ik dan vooral in de vakantie, want dan moet niks, en mag alles. En normaal werk ik zelf dan ook nog 3 dagen, maar als ik dan thuis ben is het lastig om alles helemaal volgens plan te doen. Thijme mag later naar bed, we eten wat later. Merk dan aan mezelf dat ik makkelijker word, en vaker denk ” toe maar “. Ze mogen wat vaker een snoepje, of met warm weer een extra ijsje. Daar is ook niet veel mis mee, maar dat is wel een valkuil ” het mooie weer”. Of de gedachte ” ach het is toch vakantie!” En als Finn dan iets doet wat eigenlijk niet mag, het toch maar door de vingers zien. Finn is vrij makkelijk, maar slaapt het beste thuis is zijn eigen bedje. Ook merk in de vakanties dat ik daar nog wel eens , makkelijker in word. Het slaapje iets langer uitstellen, hem eerder wakker maken.

Ja ik ben echt een voorstander van consequent zijn, en duidelijke regels. Maar die mogen soms toch ook wel door de vingers gezien worden? Of moeten we altijd maar vast houden aan ” het plan” ?. Helaas zou dit bij Thijme eigenlijk wel moeten, de structuur er in houden. En alles het zelfde laten, want anders is hij niet te genieten. Blijft hij vragen om aandacht, en zeuren om alles. Zo erg dat ik aan het einde van de dag, kapot ben van alles beantwoorden en regelen.

Ik vind het soms nog lastig om daar een balans in te vinden. Vooral tijdens de school vakanties. We hebben een kind met een gebruiksaanwijzing, maar een vakantie moet ook leuk zijn. Dus dan maar schipperen en de consequenties voor lief nemen. Gelukkig zitten Pieter en ik wel echt op een lijn, en steunt hij me in elke opvoedingskeuze! Maar stiekem, zou het toch wel fijn zijn als hij iets vaker thuis is. Brood moet er ook op de plank komen, en daarvoor moet er gewerkt worden! Ik bereid me al voor op de 6 weken school vakantie, die er nog aan gaan komen.

Herken je dit? En wat is jou valkuil?

JustaMama

Ik ben Inge, ♡

Leuk dat je een kijkje komt nemen.

Ik neem je mee in onze wereld. Het leven met 3 opgroeiende jongens.
En alles wat erbij komt kijken. Veel lees plezier.

Heb je vragen,tips,opmerkingen of wil je om een andere reden met mij in contact komen?
Mail dan naar Info@justamama.nl
Veel liefs Inge

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *